Biografija

Lukša Đuraš – LUCAS, rođen i odrastao u Dubrovniku, gdje završava glazbenu školu za klavir, udaraljke i vokal.Od djetinjstva postaje veliki pobornik glazbe, te se pridružuje glazbenim sastavima kao profesionalni klavijaturista i pjevač. Postaje član mnogih glazbenih sastava kao i pratnja mnogih estradnih zvijezda i etabliranih pjevačkih imena. Svoje dugogodišnje djelovanje usmjerava kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Sedam godina provodi na Sjeverno-američkom kontinentu, gdje se profesionalno bavi glazbom i glazbeno doškoluje. Surađuje sa mnogim stranim glazbenicima, te tako stječe bogato glazbeno iskustvo i zrelost.

Slijedi povratak u Hrvatsku te kao skladatelj, tekstopisac i izvođač, izdaje svoj prvi singl „Ona ti neće doć“, koji pronalazi svoje mjesto zajedno sa etabliranim imenima hrvatske estrade, na kompilaciji Coctail No. 1, u izdanju ugledne glazbene izdavačke kuće ZG-Zoe Music. Nižu se gostovanja u radijskim i televizijskim emisijama, te zapaženi nastupi pred kamerama, od kojih svakako treba izdvojiti nastup na izboru Miss Kraljice Hrvatske. Slijedi niz značajnih nastupa, promoviranja singlova, te festivalskih nastupa, a pjesme, „U tebe vjerujem“ i „Priznaj mi“ donose i prve nagrade kao priznanje za odličan izvođački i skladateljski rad, te pronalaze svoje mjesto na hit kompilacijama mnogih uglednih glazbenih izdavačkih kuća.

Nošene odličnim kritikama i praćene video spotovima medijski prolaze vrlo zapaženo, pa slijedi niz gostovanja u televizijskim i radijskim glazbenim emisijama. Sudjeluje na raznim humanitarnim koncertima a potom završava svoj slijedeći singl, „Novi svijet“, koji se objavljuje za glazbenu izdavačku kuću Suzy Records. Medijskim promoviranjem video spota i glazbenog broja „Novi svijet“, zaokružuje jednu glazbenu priču i ispunjava jednu glazbenu stranicu, a potom uzima vremena i prostora da svoje bogato glazbeno iskustvo i zrelost pretoči u novi, veći glazbeni izazov, te isprofilira svoj glazbeni stil i izričaj, koji će ga kao glazbenika i skladatelja odvesti do apsolutne prepoznatljivosti i posebnosti. Tako su uslijedili brojni hitovi poput pjesama „Nikada više“, koja odlično prolazi kod publike i sjajno se pozicionira u glazbenom eteru, te „Nakon ljubavi“ i „Sve što osjećam“ s kojom se 2013. godine Lucas predstavio na Šibenskom festivalu, a 2015. godine s pjesmom „Zaljubljen“ otišao do samog finala Karlovačkog Rockoff festivala.

Nakon dugogodišnjeg boravka i rada u studiju, u suradnji s glazbenim producentom Guidom Mineom, Lucas s pjesmom „Poljubi me“,izlazi na svijetlo dana da bi otvorio jednu sasvim novu glazbenu stranicu i započeo jednu potpuno novu, predivnu glazbenu priču…